Prehladi, viroza in driska, najpogostejši sopotniki jesenskih dni!

Šolarji že zvedavo gulijo šolske klopi, najmlajši se razigrano igrajo v vrtcih, dnevi so krajši in hladnejši, kar s seboj prinese tudi to, da se več zadržujemo v zaprtih prostorih. To predstavlja idealne pogoje za hitro širjenje okužb dihal in prebavil, še posebej med mlajšimi otroci.
: Rotavirusi so najpogostejši povzročitelji driske.

Kaj pa če pride do okužbe z rotavirusom?

Ena izmed pogostih virusnih obolenj je tudi akutna driska, katere najpogostejši povzročitelji so rotavirusi. Simptomi se kažejo kot driska ali bruhanje in so še posebej neprijetni. Rotavirus poškoduje in uniči celice našega črevesja, ki ne morejo več opravljati svoje vloge v črevesju, predvsem kar se tiče absorpcije vode iz črevesja v telo ter izmenjave elektrolitov. V črevesju ostane preveč vode in hranil in to povzroči drisko.

Ko se pojavi driska je potrebno ukrepati takoj:

  • Nujno je nadomeščanje izgubljene tekočine, najbolje z rehidracijskimi raztopinami, ki jih dobite v lekarni.
  • Čimprej je potrebno začeti z jemanjem dokazano učinkovitih izdelkov z dobrimi mlečnokislinskimi bakterijami, ki zmanjšajo tako število odvajanj kot tudi druge simptome pri driski kot je slabost ter bolečine v trebuhu.
  • Otroka z drisko peljemo k zdravniku, če se driska ne izboljša v 2–3 dneh, oziroma, če opazimo prve znake dehidracije. Upoštevajte tudi otrokovo starost: čim mlajši je otrok, tem prej se svetuje obisk pri zdravniku.

Ko se pojavi driska je nujno hitro ukrepanje!

Mamici treh otrok in njun načrt za zdravo jesen

Nina, mamica treh otrok, ki piše blog "Z ljubeznijo, mama" ima načrt za zdravo jesen: "Naš načrt za zdravo jesen in zimo so zdrava in uravnotežena prehrana, ki vsebuje veliko sadja in zelenjave, pitje navadne vode, kokosove vode, limonade in pomarančnega soka in občasno tudi zeliščnih čajev, domači med, probiotiki WAYA® in higiena (najpomembnejša za preprečitev širjenja virusov!). Nič kaj drugače, kot vsako leto, pa vendar je dobro omeniti, da ne pozabimo na to, da se nekatere stvari da tudi preprečiti ter si jih olajšati in zdaj je pravi čas, da o njih razmišljamo, saj smo še zmeraj zdravi in polni poletne energije".

Več v blog zapisu TUKAJ!

Matejo, ki ustvarja blog "Mami na kvadrat in pol", je lanska slaba izkušnja veliko naučila: "Letos smo preživeli kar nekaj časa na morju, tako da resnično upam, da nas v jesenskem in zimskem času ne bodo tako matrali virusi in bakterije, kot lani. Probiotiki WAYA® nas bodo spremljali na vsakem koraku. Poleg tega bomo poskrbeli za veliko gibanja na svežem zraku ter podporo z zdravo, nepredelano hrano s čim manj sladkorja".

Več v blog zapisu TUKAJ!

Zakaj ravno izdelki WAYA?

Dobre mlečnokislinske bakterije so živi mikroorganizmi, ki lahko, če so zaužite v zadostni količini, ugodno delujejo na črevesno mikrofloro in tako pomagajo pri lajšanju prebavnih težav oz. okužb. Ena izmen svetovno najbolj raziskanih dobrih bakterij ob prebavnih težavah je kultura Lactobacillus rhamnosus GG, ki je na voljo v obliki WAYA kapljic ter Waya kapsul. Izdelke z dobrimi mlečnokislinskimi bakterijami jemljite ves čas, ko je driska prisotna ter še nekaj dni po njej.

Vir:

  1. Bernstein DI: Pediatr Infect Dis J. 2009 Mar;28(3 Suppl):S50-3. Guarino et al: 2014. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2014;59:132–152.
ugodnosti brezplačno

Kako do brezplačnega izdelka WAYA®?

Na škatlici poišči srebrno nalepko, jo podrgni in vpiši kodo na spletni strani www.medisplus.si. Vsaka škatlica prinaša 2 metuljčka.
Ko ujameš 10 metuljčkov, te čaka brezplačen izdelek.

Vnesi kodo
back to top